Fiziko és Balneoterápiás ellátások

Gyógyászat

3580 Tiszaújváros, Teleki Blanka út 2.
06-49/548-416

 

Fiziko- és balneoterápiás részleg rendelési ideje

(2018.11.12. - 2018.11.16.)

Gyógytorna*

Gyógytorna
 
Hétfő  8-14:30
Kedd  8-14:30
Szerda  8-14:30
Csütörtök  8-14:30
Péntek  8-14:30
Szombat
 -
Beutaló  beutaló köteles
Előjegyzés  előjegyzés szükséges


Fizikoterápia*

Fizikoterápia
 
Hétfő  7:40-16
Kedd  7:40-16
Szerda  7:40-16
Csütörtök  7:40-16
Péntek  7:40-16
Szombat
 -
Beutaló  beutaló köteles
Előjegyzés  előjegyzés szükséges

Gyógymasszázs*

Gyógymasszázs
 
Hétfő  8-14:30
Kedd  8-14:30
Szerda  8-14:30
Csütörtök  8-14:30
Péntek  8-14:30
Szombat
-
Beutaló  beutaló köteles
Előjegyzés  előjegyzés szükséges

 

Reumatológia*

 Reumatológia   Dr. Mihalik Emese
 Hétfő  10-16
 Kedd

 8-14

 Szerda

 8-14

 Csütörtök  8-14
 Péntek  8-14
 Szombat  -
 Beutaló  beutaló köteles
Előjegyzés  előjegyzés szükséges

 

 

 

A Fiziko- és Balneoterápiás Részlegünk 2001. nyarán kapta meg OGYFI minősítését, mely szerint „országos jelentőségű gyógyfürdőként" nyújthat a betegek részére 01-10 gyógyfürdő kezeléseket. 2007. februárjában a gyógyvíz minősítést is megszereztük. A részlegben a fizikoterápiát és a balneoterápiás kezeléseket 16 szakképzett asszisztens, a masszázst 8 gyógymasszőr, a gyógytornát pedig 5 gyógytornász biztosítja.

Kezelések

 

Gyógytorna

A gyógytorna, a mozgásképesség visszaállítására speciális - a tünetekhez alkalmazható - gyakorlatok végzése illetve végeztetése a betegekkel. Orvosi javaslatra - házi vagy szakorvosi beutalóval, előre egyeztetett időpontban vehető igénybe.A gyógytornász feladata: speciális szempontok szerint vizsgálni a beteg mozgásait, megismerkedni vele, mint emberrel, figyelembe venni korát, életkörülményeit, munkáját stb. Ennek alapján személyre szabott önállóan felépített gyógytorna végzése, passzív, aktív eljárások alkalmazása egyéni illetve csoportos, víz alatti formában. A cél az aktív működés helyreállítása, amennyiben ez nem lehetséges, akkor a megváltozott állapot és körülmények adaptációs kapcsolatának kialakítása. Fontos, hogy a kezelés során elsajátított gyakorlatokat a betegek otthon s elvégezzék a mielőbbi gyógyulás érdekében. A speciális gyógytorna körébe tartozik a McKenzi gerinctorna, mely a gerincsérvesek konzervatív kezelésére szolgál.

Fizikoterápia

Fizikoterápiás gépparkunk a legmodernebb elektroterápiás kezelések nyújtását teszi lehetővé. Készülékeink a betegségek tüneti kezelésének a legmodernebb eszközei, melyik elektromos hatással, mágnes hatással, fényhatással, ultrahanggal, gyógyszerbevitellel fejtik ki hatásukat.

Képesek:
fájdalomcsillapításra, fájdalomcsökkentésre, oedema (folyadékgyülem) csökkentésre, izomlazításra,
lézerkészülékek esetében bőrbetegségek kezelésére, pl.: lábszárfekély, pikkelysömör, stb.
A tüneti kezeléseken kívül lehetőséget nyújtanak még:
sportolók izomerősítésére fogyni vágyók zsírrétegének csökkentésére (lypolisis) narancsbőr kezelésére (cellulitis kezelés)

Elektroterápiás készülékeink kozmetikai célú felhasználása:
Cellulitis, narancsbőr kezelése, Zsírégetés fokozása, Alakformálás,
Iontoforézis, bőr regenerálódását elősegítő, ráncképződést csökkentő hatóanyagok részecskéinek bőrbe juttatása elektromos áram segítségével.

Balneoterápia

A kezeléseket a víz (bármely, sima csapi víz, gyógyvíz illetve termálvíz) felhasználásával, segítségével végzik. Többnyire a víz felhajtóerejét (testsúly csökkenést elérő erejét) kihasználva könnyített mozgásokat tesz lehetővé. A gyógyhatású, vagy csupán ásványi anyag tartalmú vizek esetében az ásványi anyagok bőrön keresztül való bediffundálását és ásványi anyag tartalmuk hatását használják ki.

Alkalmazzák:
gerincproblémák, izületi problémák
traumás állapotok után rehabilitációs célból stb.
elektromos kádakban alkalmazva értágító, fájdalomcsillapító, méregtelenítő hatásokat lehet elérni

Balneoterápiás kezelések:

súlyfürdő
négyrekeszes galvánkezelés (mind a négy végtag külön-külön kezelhető, vagy szelektálva is alkalmazható, csak egy-egy végtagra). Akkor alkalmazzák, ha a teljes testre kiterjedően nem javasolt az elektromos fürdőkezelés.
Váltósugaras fürdő - hideg és meleg víz váltott áramoltatása nagy nyomással a végtagokra. Keringés élénkítő, az erek rugalmasságát fokozza. Tangentor - víz alatti vízsugár masszázs.
Hydroxeur - kb. 170 apró lyukon keresztül nagy nyomású levegő, illetve víz áramoltatása. Ennek kímélő, relaxáló masszírozó hatása van. Fitness programhoz is jó, de friss gerincsérült betegek esetében enyhe masszázsnak is megfelel.
A galván fürdők (részleges - négyrekeszes, és teljes) a kádban elektródák vannak elhelyezve és az enyhe áram hatással a kijelölt áramlási iránynak megfelelően (pozitív-negatív áramlás) hatnak. Keringésserkentő, értágító.

A CO2 kezeléseknek is a lényege szintén a vérbőség okozása, ezáltal a keringés serkentése, salakanyagok, méreganyagok kiürülésnek elősegítése. A keringés javulása által az adott terület fájdalma csökken vérellátása javul. Vízben végzett gyógytorna

Masszázs

A gyógymasszázs orvos által előírt kezelés, amit szakképzett gyógymasszőr végezhet. Előzetes időpont egyeztetés után történik a kezelés, amit a Rendelőintézet reumatológus szakorvosa rendelhet el.
A masszázs az emberiség gyógyító eljárásainak egyik legősibb módja. A test felületén kézzel végezve, így az alkalmazás helyén és azon kívül az egész szervezetben bonyolult hatásokat érünk el vele. Alkalmazásával hat a bőrre, bőr alatti kötőszövetre, izomzatra, vér- és nyirokkeringésre, idegrendszerre.

Iszappakolás

A parafango, parafin és vulkáni iszap speciális keveréke. A parafin hőhatása és a vulkáni iszap speciális ásványi anyag tartalma miatti egyedi hatása kölcsönösen érvényesül. Kihűlés folyamat közben mikromasszázs hatás jön létre. Mivel a parafin és az iszap keveredik egymással, kihűlve olyan speciális konzisztenciája lesz, hogy könnyen lefejthető, higiénikus, nem fájdalmas az eltávolítás sem (csupán parafin esetében a szőrszálak beletapadnak a parafinba és fájdalmas a lefejtés).

Reumatológia, Mozgásszervi rehabilitáció általános

 

Feladatunk a mozgásszervek azaz a csont-, izületi és izomrendszer betegségeinek gyógykezelése. Rendelőnkben köszvényes, csontritkulásban, csípő-, térdizületi kopásos, idült sokizületi illetve gerinc gyulladásos megbetegedésben szenvedő betegek gondozását is végezzük.
A rendelésre telefonon történt előzetes időpont egyeztetés alapján várjuk valamennyi kedves Betegünket. Amennyiben a háziorvos súlyosnak ítéli a beteg állapotát, soron kívül is fogadjuk.
Munkánkat nagyban segítené, ha a Beteg a vizsgálatra magával hozná korábbi leleteit, kórházi zárójelentéseit, egyéb betegségei miatt szedett gyógyszereinek listáját.

Fiziko és Balneoterápiás ellátások

 

Gyógyfürdő szolgáltatás keretében vehető igénybe:
- Gyógyvizes gyógymedence
- Gyógyvizes kádfürdő
- Iszappakolás
- Súlyfürdő
- Szénsavas fürdő
- Orvosi gyógymasszázs
- Víz alatti vízsugármasszázs
- Víz alatti csoportos gyógytorna
- Komplex gyógyfürdő ellátás
- Csoportos gyógyúszás 18 éves kor alatt

Fizikoterápiás szolgáltatás keretében vehető igénybe:

- Kis-, közés- és nagyfrekvenciás elektroterápia
- Ultrahang terápia
- Lézer és fényterápia
- Mágnes terápia
- Galvánkád kezelés
- Egyéni és csoportos torna
- Hideg-, meleg pakolások
- Rövid-, mikrohullám kezelések

 

Gyógyítóink

gyogyitok

Copyright © 2015. Tiszaújváros Városi Rendelőintézet